Tech

Chatdienst Slack 40 procent hoger gewaardeerd na investeringsronde

Zakelijke chatdienst Slack heeft in een nieuwe investeringsronde 427 miljoen dollar opgehaald bij beleggers. Het bedrijf wordt daarmee gewaardeerd op 7,1 miljard dollar, ruim 40 procent hoger dan bij de vorige investeringsronde in 2017. De afgelopen jaren heeft Slack, opgericht in 2013 en gevestigd in Silicon Valley, in totaal 1,3 miljard dollar opgehaald op de markt voor private investeerders. Volgens eigen gegevens van het bedrijf, waarbij circa duizend mensen werken, maken dagelijks zo’n 8 miljoen werknemers gebruik van de voor de werkvloer ontwikkelde dienst. Het zou gaan om 70.000 betalende teams bij bedrijven, waaronder IBM, eBay en BuzzFeed. Over recente opbrengsten van Slack is niets bekend; vorig jaar verwachtte het bedrijf een omzet van ruim 200 miljoen dollar. (NRC)