Openbaar vervoer

Grote storing bij ProRail treft treinverkeer rondom Amsterdam

Door een grote storing bij spoorbeheerder ProRail heeft het spoorverkeer rond Amsterdam dinsdagavond urenlang platgelegen. Tegen half elf ’s avonds waren er pas enkele treinen aan het rijden. NS raadde reizigers aan treinreizen zo veel mogelijk uit te stellen. De storing deed zich voor bij de verkeersleidingspost van ProRail in Amsterdam. Normaal gesproken kan de centrale verkeersleiding in Utrecht bij dergelijke problemen bijspringen, maar dit keer was dat niet mogelijk. ProRail moest treinen handmatig laten vertrekken. Door de storing strandden duizenden reizigers op Schiphol en op stations in Amsterdam. Ongeveer een uur voor de storing bij ProRail begon, lag het treinverkeer bij Schiphol al stil doordat een winkeldief op de vlucht voor de marechaussee de spoortunnel in was gerend. (NRC)