Nederlandse man doodgeschoten in Peru

Volgens de gemeente Miraflores gaat het mogelijk om een criminele afrekening.

Foto iStock

Een Nederlandse man is afgelopen maandag doodgeschoten in Miraflores, een voorstad van de Peruaanse hoofdstad Lima. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De man was 62 jaar, meldt het ministerie.

Volgens de gemeente Miraflores gaat het waarschijnlijk om een afrekening. De Nederlander zou eerder een straf hebben uitgezeten in de beruchte gevangenis Sarita Colonia, waarvan bekend is dat er enkele tientallen Europeanen vastzitten voor drugssmokkel. Waarvoor het slachtoffer precies vast heeft gezeten is niet duidelijk. Het ministerie doet hier geen uitspraken over.

De burgemeester van Miraflores Jorge Muñoz zegt via Twitter dat hij een gedegen onderzoek eist.

Twitter avatar JorgeMunozAP Jorge Muñoz Ajuste de cuentas a persona de nacionalidad holandesa, que habría purgado condena en penal Sarita Colonia, ocurrió esta noche al interior de edificio en calle Tarata. Exijo investigación profunda de PNP frente a este hecho.

Het slachtoffer zou onder vuur zijn genomen toen hij aankwam bij zijn woning. Twee schutters zouden vanaf een motor op hem hebben geschoten, waarna zij op de vlucht sloegen. De Nederlandse man werd drie keer in zijn nek geraakt. Een tweede persoon, vermoedelijk een Bulgaar, raakte gewond bij de aanval. De daders zijn nog voortvluchtig.