Michael Cohen

‘Voormalig advocaat Trump bereid schuld te bekennen’

De voormalige advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, Michael Cohen, heeft een akkoord bereikt met aanklagers om schuld te bekennen. Dat melden diverse Amerikaanse media dinsdag. De FBI verdenkt de 51-jarige Cohen van bankfraude, belastingfraude en het overtreden van regels rondom campagnefinanciën.

Het is nog niet bekend waaraan Cohen precies schuld zal bekennen. Hij zou dinsdagavond laat Nederlandse tijd voor een rechtbank in New York verschijnen. Volgens CNN is Cohen met de FBI overeengekomen dat hij een gevangenisstraf krijgt. Wel wordt aangenomen dat hij in ruil voor de schuldbekentenis strafvermindering krijgt.

Een deal tussen de advocaat en de FBI kan een enorme klap zijn voor Trump. Cohen werkte meer dan tien jaar lang als de persoonlijke advocaat van de vastgoedmagnaat. Hij bleef Trump adviseren nadat die de verkiezingen had gewonnen en president werd. De advocaat was jarenlang de uitvoerend directeur van The Trump Organzation.

Cohen bekende eerder dit jaar dat hij pornoactrice Stormy Daniels 130.000 dollar (105.000 euro) zwijggeld had betaald. In ruil daarvoor moest hij haar mond houden over een seksuele affaire die zij met Trump zegt te hebben gehad. Trump ontkent de verhouding. (NRC)