Luchtvaart

Bemiddelaar moet cao-conflict tussen KLM en piloten oplossen

KLM en haar piloten stellen een bemiddelaar aan die een oplossing moet vinden voor het cao-conflict bij de luchtvaartmaatschappij. De bemiddelaar heeft tot 6 september om dit te voor elkaar te krijgen, maakte pilotenvakbond VNV dinsdag bekend. Wie deze taak krijgt, zegt de bond niet. De VNV kondigde vrijdag nog aan actie te gaan voeren voor een betere cao. De piloten vinden dat KLM in haar laatste cao-bod te weinig tegemoetkomt aan hun eisen voor een betere werk- en rusttijdenregeling. Met het aanstellen van een bemiddelaar onderneemt de VNV naar eigen zeggen een ultieme poging om stakingen te voorkomen. Nu de luchtvaartmaatschappij er weer beter voor staat, vinden ze het tijd voor betere arbeidsvoorwaarden en minder werkdruk. (ANP)