Kamerverhuur

Studentenbond: huur duizenden studenten hoger dan toegestaan

Duizenden studenten betalen te veel voor hun kamer. Van bijna 12.000 studenten die hierover gegevens verstrekten, bleek 70,8 procent meer te betalen dan wettelijk toegestaan. Dat heeft de Landelijke Studentenvakbond dinsdag bekendgemaakt. De bond baseert zich op de website Check Je Kamer, waar studenten kunnen bekijken of ze te veel betalen. De gemiddelde huurprijs die studenten in 2017 invulden, lag op 351,21 euro. De wettelijk toegestane huurprijs voor die kamers lag 55 euro lager, op 296,23 euro. De overheid bepaalt jaarlijks de maximale huurprijs per woonruimte aan de hand van een puntensysteem. Dit wordt de puntenhuur genoemd. De studenten die meer dan de puntenhuur betalen, zijn zelfs 104,45 euro per maand te veel kwijt. Van de respondenten zei 71,5 procent te huren bij een particulier. (NRC)