Danny Boyle stapt op als regisseur van de nieuwe James Bond-film

Danny Boyle stapt op als regisseur voor de nieuwste James Bond-film. Dat hebben producenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli en acteur Daniel Craig dinsdag laten weten. De vijfentwintigste – nog titelloze – speelfilm moet in november 2019 uitkomen.

Als reden voor het uiteengaan, noemen de producenten van Metro-Goldwyn-Mayer Studios (MGM) „creatieve onenigheid”. Het nieuws werd per tweet bekendgemaakt zonder verdere informatie. Het is niet bekend wie het stokje overneemt van Boyle, noch hoe zijn vertrek het draaischema zal beïnvloeden.

De opnames van de nieuwste 007-film hadden in december moeten beginnen. Tot nu toe was bekend dat Boyle en John Hodge, met wie hij geregeld samenwerkt, aan het script schreven. Ze waren nog op zoek naar acteurs voor de rol van schurk en van ‘Bond-girl’.

De nog te maken film wordt de opvolger van Spectre, die in oktober 2015 werd uitgebracht en was geregisseerd door Sam Mendes. Het wordt de vijfde en laatste film met Daniel Craig als James Bond. Er is nog niet bekend wie hem zal opvolgen, al wordt er al jaren hevig gespeculeerd dat de Britse acteur Idris Elba de volgende 007 wordt.

Dit had de eerste Bond-film moeten zijn die Boyle zou regisseren. De Brit voerde eerder de regie over megahits als Trainspotting, het Oscar-winnende Slumdog Millionaire en 28 Days Later. En hij regisseerde de opening van de Olympische Spelen in Londen in 2012, waarin Daniel Craig als James Bond met koningin Elizabeth per parachute het stadion in sprong.