Aanslag

Automobilist rijdt met gasflessen gemeentehuis Lingewaard binnen

In de nacht van dinsdag op woensdag is een automobilist het gemeentehuis van Lingewaard binnengereden. Er brak brand uit en de bestuurder is overleden. De brandweer laat weten dat er twee gasflessen in de auto zijn aangetroffen. Eén gasfles is ontploft, de ander is door de brandweer veilig gesteld. De brand was rond 03.00 uur onder controle. Het gemeentehuis heeft ernstige schade opgelopen en blijft daarom woensdag dicht. De politie is nog bezig met het onderzoek en roept via Twitter op „niet te speculeren over de oorzaak”. De politie heeft „een stevig vermoeden” om wie het gaat. Het is nog niet bekend waarom de bestuurder het gemeentehuis binnenreed. De burgemeester van Lingewaard Marianne Schuurmans zegt tegen persbureau ANP dat er opzet in het spel moet zijn. (NRC)