Thuiskok

Salade met watermeloen

Yacónsiroop kunt u vinden in biologische speciaalzaken en online, maar is wel pittig geprijsd. Maak een eenvoudige siroop. Doe de yacónsiroop of suiker met 50 ml water in een kleine pan. Verhit dit mengsel al roerend op laag vuur tot de suiker (als u die gebruikt) is gesmolten en het goed is vermengd. Voeg de pepers en watermeloen toe. Doe alles in een afsluitbare plastic zak of diepvriesdoos en laat het intrekken.

Maak intussen de vinaigrette. Doe de citroenschil in een kleine pan en zet hem onder water. Breng het op hoog vuur aan de kook en voeg een snufje zout toe. Draai het vuur laag en laat het 5 minuten pruttelen om de bittere smaak eruit te laten trekken. Laat de schil uitlekken en laat hem afkoelen onder koud stromend water. Herhaal deze stappen, dus het koken, pruttelen en uitlekken. Snijd de citroenschil als hij voor de tweede keer is uitgelekt in heel smalle reepjes, doe ze in een kommetje en meng de rest van de ingrediënten erdoor. Zet de vinaigrette opzij.

Kook de quinoa en laat hem afkoelen. Leg op vier borden een stuk watermeloen. Strooi een kwart van de quinoa over elk stuk en doe hetzelfde met de feta en waterkers. Besprenkel alles met de vinaigrette en serveer meteen.