Eagles

Hertelling kost Michael Jackson titel bestverkopende album ooit

Michael Jackson is niet langer de artiest met het bestverkopende muziekalbum in de Verenigde Staten. De overleden zanger is ingehaald door de Eagles. Their Greatest Hits (1971-1975) van de Californische softrockers ging sinds 1976 38 miljoen keer over de toonbank, vijf miljoen keer vaker dan Jacksons Thriller uit 1982. De Eagles konden de koppositie pakken dankzij een hertelling door de Recording Industry Association of America (RIAA), de Amerikaanse brancheorganisatie achter de albumranglijst. De RIAA had de verkopen van ‘Their Greatest Hits’ voor het laatst geïnventariseerd in 2006. Toen stond de teller nog op 29 miljoen exemplaren. In de nieuwe telling zijn ook streams op platforms als Spotify en YouTube opgenomen. ‘Thriller’ stond op nummer 1 sinds 2009, het jaar van Jacksons dood. (AP)

Correctie (23 augustus 2018): In een eerdere versie van dit stuk stond dat Their Greatest Hits het meest verkochte album ter wereld is geworden. Dat klopt niet, want het is de best verkocht plaat in de VS. Hierboven is deze fout aangepast.