Zeker tien doden bij aardbeving Lombok

Twee weken geleden kwamen zeker 460 mensen om het leven door een aardbeving op Lombok. Deze aardbeving was geen naschok, maar een nieuwe beving.

Bij een nieuwe aardbeving bij Lombok kwamen zondag zeker tien mensen om het leven. Het aantal slachtoffers bleef relatief beperkt omdat veel mensen in tenten sliepen en niet in hun huis uit angst voor een nieuwe beving.
Bij een nieuwe aardbeving bij Lombok kwamen zondag zeker tien mensen om het leven. Het aantal slachtoffers bleef relatief beperkt omdat veel mensen in tenten sliepen en niet in hun huis uit angst voor een nieuwe beving. Foto Pikong/AFP

Zeker tien mensen zijn zondag om het leven gekomen bij een hevige aardbeving op de Indonesische eilanden Lombok en Sumbawa. Dat meldt de regionale rampenbestrijdingsdienst BPBD maandagochtend op Facebook. Ook raakten zeker 24 mensen gewond. De beving had een kracht van 6,9 en werd gevolg door een aantal zwakkere naschokken.

Meer dan 1.800 huizen en verschillende wegen raakten beschadigd. Volgens de rampenbestrijdingsdienst bleef het aantal slachtoffers relatief beperkt omdat veel mensen uit angst voor naschokken ervoor hadden gekozen niet in hun huis te zijn en in tenten te slapen.

Nieuwe beving

De aardbeving van zondag was geen naschok van de beving op Lombok twee weken geleden, waarbij zeker 460 mensen om het leven kwamen. De beving vond plaats op een andere plek. Ook op de nabijgelegen eilanden Bali en Sulawesi was de aardschok te voelen. De beving duurde zo’n tien seconden.

Lees meer: Op Lombok is de ramp allesbehalve voorbij

Eerder op zondag waren er ook al twee bevingen. Zij hadden een kracht van 6,5 en 5,4. Hier kwamen twee mensen bij om het leven.