In beeld

Voor het eerst in zeventig jaar zien ze elkaar weer

Families uit Noord- en Zuid-Korea die elkaar decennia niet hebben gezien worden deze dagen voor even herenigd. De 180 families die door de Koreaanse oorlog (1950-1953) van elkaar gescheiden werden, mogen elkaar elf uur lang zien. De ontmoeting vindt plaats in Noord-Korea. Voor de deelnemers is het waarschijnlijk de laatste keer dat ze hun familieleden zien, het is nog nooit gebeurd dat families twee keer deelnamen aan een hereniging. Het merendeel van hen is ouder dan 80 jaar. Het is de eerste keer in drie jaar dat de twee landen een ontmoeting mogelijk maken.
De 86-jarige Zuid-Koreaanse Jo Hye-do (links) knuffelt haar Noord-Koreaanse zus Jo Soon-do van 89 jaar. Ze hebben elkaar sinds de Koreaanse oorlog (1950-1953) niet meer gezien. De ontmoeting maandag duurt elf uur, daarna worden ze weer gescheiden.
Foto AFP
Families maken zich vanuit de Zuid-Koreaanse stad Sokcho klaar voor een ontmoeting met hun familieleden. Ze hebben elkaar al decennia niet meer gezien. De ontmoeting vindt plaats in Noord-Korea.
Foto Ed Jones/AFP
In de Zuid-Koreaanse stad Sokcho zwaait een deelnemer vanuit de bus die hem naar Noord-Korea brengt. In Noord-Korea vindt voor het eerst sinds 2015 een hereniging plaats tussen 180 families die sinds de Koreaanse oorlog van elkaar gescheiden zijn.
Foto EPA
Een arts brengt een bezoek aan de 89-jarige Jang Hae-won die zijn twee neven in Noord-Korea gaat ontmoeten. Hij mag deelnemen aan de hereniging van 180 Koreaanse families. Het grootste deel van de deelnemers is op leeftijd en wordt door de artsen gekeurd omdat ze vaak hoge bloeddruk of diabetes hebben.
Foto Ed Jones/AFP
De 93-jarige Zuid-Koreaanse Ham Sung-chan (rechts) omhelst zijn 79-jarige Noord-Koreaanse broer Ham Dong Chan. Tientallen ouderen ontmoeten maandag familieleden die ze al sinds de jaren 50 niet meer hebben gezien. Waarschijnlijk is dit hun laatste ontmoeting. Het is namelijk nog nooit gebeurd dat Koreanen twee keer mochten deelnemen aan een hereniging.
Foto AFP
Een stoet bussen vervoert Koreanen door de gedemilitariseerde zone. De passagiers maken deel uit van de familiehereniging tussen Noord- en Zuid-Koreanen.
Foto Ed Jones/AFP
Bezoekers staan bij een observatiepunt bij het grensgebied tussen Noord- en Zuid-Korea, ook wel bekend als de gedemilitariseerde zone. Maandag vindt voor het eerst in drie jaar een hereniging plaats tussen families die tijdens de Koreaanse oorlog van elkaar werden gescheiden.
Foto Ed Jones/AFP
Zuid-Koreanen maken zich klaar voor vertrek naar Noord-Korea voor een hereniging met hun familieleden. De deelnemers hebben elkaar al sinds de Koreaanse oorlog niet meer gezien.
Foto Ed Jones/AFP
De bussen staan in Zuid-Korea klaar om deelnemers van de familiehereniging naar Noord-Korea te vervoeren. Hier zullen ze voor het eerst in decennia hun familieleden ontmoeten tijdens een hereniging van elf uur.
Foto AP
De Zuid-Koreaanse Lee Chun-ja is 88 jaar en houdt haar huwelijksfoto vast. Ze wil de foto aan haar familieleden geven die in Noord-Korea wonen. Tijdens een hereniging maandag zal ze hen voor het eerst in decennia weer ontmoeten.
Foto Jeon Heon-Kyun/EPA
De 80-jarige Zuid-Koreaanse Kim Choon-shik droogt zijn tranen als hij zijn zus Choon Sil (77 jaar) ontmoet. Zijn zus woont in Noord-Korea en ze hebben elkaar al sinds de jaren 50 niet meer gezien. Na de Koreaanse oorlog (1950-1953) werden duizenden Koreaanse families van elkaar gescheiden. Het is waarschijnlijk de laatste keer dat ze elkaar zien. De ontmoetingen zijn volgens experts vaak een traumatische gebeurtenis.
Foto Lee Ji-eun/AP
Tijdens de hereniging ontmoeten 180 Noord- en Zuid-Koreaanse families elkaar. De laatste keer dat de twee landen een dergelijke ontmoeting regelden was in 2015.
Foto Reuters
Deze week ontmoeten 180 Koreaanse families elkaar. Meer dan 57.000 mensen staan op de wachtlijst voor een hereniging.
Foto Ed Jones/AFP
Deelnemer Ahn Jong-ho spreekt met de pers nadat hij is aangekomen bij het hotel voorafgaand aan de hereniging.
Foto Ed Jones/AFP
Zuid-Koreaanse deelnemers staan op als het volkslied wordt gespeeld. Ze zijn in een hotel en worden voorbereid op de aanstaande ontmoeting met hun familieleden. Het is de eerste keer in drie jaar dat de twee landen een ontmoeting mogelijk maken. De oudste deelnemer is 101 jaar en gaat zijn kleindochter voor het eerst ontmoeten.
Foto Ed Jones/AFP