Elfstedentocht

Van der Weijden zwemt de Elfstedentocht

Maarten van der Weijden zwemt 200 kilometer langs elf Friese steden.

Zwemtocht gestaakt

Van der Weijden is maandagmiddag na 163 kilometer en 55 uur zwemmen noodgedwongen gestopt met zijn tocht. Hij voelde zich niet lekker en hield een korte rustpauze. Daarna besloot hij in samenspraak met zijn arts de tocht te staken.

De zwemmer was nog onderweg naar Dokkum. De afgelopen dagen werd hij onderweg door duizenden toeschouwers toegejuicht. Met de tocht is inmiddels al zeker 800.000 euro ingezameld voor kankeronderzoek. Dat zei een woordvoerder van het team dat hem bijstaat maandagochtend tegenover persbureau ANP. De verwachting is dat dit bedrag nog wel fors op zal lopen gezien de reacties.

Lees hier het nieuwsbericht: Zwemmer Van der Weijden stopt met Elfstedenzwemtocht

Van der Weijden onderweg naar Dokkum

Maarten van der Weijden is zaterdagochtend begonnen met het zwemmen van de Elfstedentocht, 200 kilometer door de Friese wateren. De topsporter en olympisch zwemkampioen haalt daarmee geld op voor kankeronderzoek. Inmiddels heeft hij Bartlehiem achter zich gelaten en is hij onderweg naar Dokkum, maar het is zeer de vraag of hij de finish in Leeuwarden gaat halen.

Lees dit NRC-interview met Van der Weijden over zijn zwemtocht: ‘Ik ben bezeten, ik ben nu geen leuke man, geen toffe vader’

Foto Remko de Waal