Tennis

Djokovic completeert Masters-serie

Novak Djokovic heeft in Cincinnati de enige op zijn erelijst ontbrekende Masterstitel veroverd. De 31-jarige Serviër versloeg zondag in de finale Roger Federer in twee sets: 6-4, 6-4. Djokovic is de eerste speler die de negen Masterstoernooien allemaal minimaal een keer heeft gewonnen.

In zijn vijf voorgaande finales in Cincinnati moest Djokovic drie keer buigen voor Federer, maar deze keer was hij scherper dan de deze maand 37 jaar geworden Zwitser. Djokovic had in de eerste set aan één break genoeg en kwam op zijn eigen service geen moment in de problemen.

Federer begon de tweede set nog wel met een break, maar maakte veel fouten, liet zijn rivaal terugkomen en zag Djokovic zelfs een break voorsprong nemen. Op 5-4 mocht Djokovic serveren voor de winst en zijn zeventigste toernooititel in zijn professionele loopbaan.

De voormalig nummer één van de wereld is weer helemaal terug aan de top na lang blessureleed. Op het Amerikaanse hardcourt schakelde hij onder meer titelverdediger Grigor Dimitrov uit en versloeg hij ook de Kroaat Marin Cilic, die het toernooi in 2016 won.

„De laatste tijd in mijn carrière was een soort achtbaan. Daarom voelt het een beetje onwerkelijk om hier nu als winnaar te staan”, zei Djokovic na afloop.

De serie van negen Masterstoerooien wordt sinds 1990 jaarlijks gespeeld. Djokovic won het toernooi van Indian Wells vijf keer en dat van Miami zes keer. Op het gravel in Monte Carlo en Madrid was hij twee keer de beste, in Rome vier keer. Ook won hij vier keer in Montreal/Toronto en Parijs, en drie keer in Shanghai. (ANP)