Motorcross

Vijfde GP-zege op rij voor Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings heeft ook de Grote Prijs van Zwitserland in de MXGP-klasse gewonnen. De 23-jarige Nederlandse motorcrosser was zondag op zijn KTM op het circuit van Frauenfeld in beide manches veruit de beste en won zijn vijfde grand prix op rij. De Fransman Romain Febvre (Yamaha) werd tweede en de Belg Clément Desalle (Kawasaki) derde.

Met de dubbelslag in Zwitserland liep Herlings in het WK-klassement flink uit op zijn naaste rivaal Antonio Cairoli. Herlings heeft de voorsprong op Cairoli, met nog vier GP’s te gaan, vergroot naar 58 punten. De Italiaanse regerend wereldkampioen ging in Zwitserland in de eerste manche onderuit en eindigde slechts als achtste. In de tweede manche bleef Cairoli steken op de zesde plaats, op liefst 46 seconden van Herlings.

Nadat hij de eerste manche met overmacht had gewonnen, beleefde Herlings geen goede start in de tweede manche. Maar vanaf de zesde plek rukte hij snel op en halverwege de race had hij koploper Desalle al ingehaald. Daarna liep Herlings verder uit en trok ook de tweede manche naar zich toe. In Herlings’ schaduw moest landgenoot Glenn Coldenhoff, die in de eerste manche als vierde was geëindigd, in de tweede manche genoegen nemen met een zevende plaats.

Herlings verkeert dit seizoen in topvorm. Hij heeft inmiddels al negen manches op rij gewonnen en 25 in totaal. Tijdens de laatste vier grands prix kwam hij steeds in beide manches als eerste over de finish. De drievoudig wereldkampioen in de MX2-klasse komt steeds dichter bij zijn eerste titel in de koningsklasse, de MXGP. (ANP)