Glasvezel

Schiermonnikoog zit zonder internet en tv door kapotte kabel

Inwoners van Schiermonnikoog zijn sinds zaterdagmiddag verstoken van internet, vaste telefonie en televisie. De oorzaak: een kapotte glasvezelkabel op de bodem van de Waddenzee. De storing duurt mogelijk nog een aantal dagen. Hoeveel van de 933 geregistreerde eilanders daarvan last hebben kon netwerkaanbieder Kabelnoord zondag niet zeggen. De storing heeft onder meer tot gevolg dat er niet meer gepind kan worden op het eiland. De beschadigde kabel is van KPN, dat sinds zaterdag probeert de storing te verhelpen. De kabel ligt deels onder water en moet mogelijk door reparateurs in duikersoutfit worden hersteld. Als tijdelijke oplossing wordt geprobeerd internet, vaste telefonie en televisie langs een andere kabel naar Schiermonnikoog te sturen. KPN hoopt die klus maandag of dinsdag afgerond te hebben. (NRC)