Verdachten bommelding Tilburg vrijgelaten

Eerder liet de politie weten de vier mannen te verdenken van een terreurdreiging. Na onderzoek bleek er toch geen sprake te zijn van een strafbaar feit.

De politie heeft op het treinstation van Tilburg vier mannen aangehouden om een bommelding.
De politie heeft op het treinstation van Tilburg vier mannen aangehouden om een bommelding. Foto Toby de Kort/ANP

Vier mannen die zondagavond zijn aangehouden na een bommelding op het treinstation in Tilburg worden, worden weer vrijgelaten. Na onderzoek bleek dat er toch geen sprake was van een strafbaar feit. Eerder op de dag liet de politie weten de mannen te verdenken van het dreigen met een terroristisch misdrijf. Dat meldt de politie maandagochtend.

Twitter avatar Politie_Tilburg Politie Tilburg eo Geen strafbaar feit na onderzoek bommelding station #Tilburg. De vier mannen zijn zo snel mogelijk in vrijheid gesteld. https://t.co/BdizHIWb8q #Tilburg via @Politie

De politie kreeg zondagavond verschillende meldingen binnen over een verlaten koffer in een trein die het station Tilburg in reed. De politie liet weten “dit soort meldingen” serieus te nemen en er is meteen “hoog opgeschaald”. In de trein werden de vier mannen opgepakt. Na onderzoek is gebleken dat er geen sprake was van een strafbaar feit.

Na de bommelding werd het station in Tilburg ontruimd. De politie schakelde een explosievenverkenner in om de koffer te onderzoeken maar er werd niets gevonden. Na enkele uren werd het station weer vrijgegeven.