Aanjager #MeToo zelf beschuldigd

Asia Argento

De Italiaanse actrice Asia Argento, een van de eerste vrouwen die filmproducent Harvey Weinstein beschuldigde van seksueel wangedrag en daarmee gold als een aanjager van de #MeToo-beweging, wordt beschuldigd van aanranding van een op dat moment minderjarige acteur.

The New York Times schrijft dat de 42-jarige Argento de twintig jaar jongere Jimmy Bennett 380.000 dollar (333.000 euro) heeft betaald om te zwijgen over een incident in 2013. De krant baseert zich op anoniem verstuurde documenten. Drie ingewijden bevestigen de authenticiteit daarvan.

Argento en Bennett kennen elkaar al jaren uit de filmindustrie, en speelden in 2004 moeder en zoon in The Heart Is Deceitful Above All Things. De Italiaanse actrice was volgens de documenten de jaren daarna zowel een mentor als een soort moederfiguur voor Bennett. In 2013 zou Argento echter de jonge acteur in een hotelkamer in Californië eerst alcohol hebben gegeven en vervolgens seks met hem hebben gehad. Bennett was toen zeventien. De leeftijd waarop iemand seksuele meerderjarigheid bereikt, ligt in Californië op achttien.

Hoewel de twee sindsdien contact hebben onderhouden heeft de acteur volgens zijn advocaat psychische problemen overgehouden aan het incident. Zowel Argento als haar vertegenwoordigers hebben volgens The New York Times nog niet gereageerd. Bennett wil volgens zijn advocaat geen reactie geven op de onthullingen. (NRC)