Wielrennen

Vos wint eerste rit in Noorwegen en benadert haar oude topvorm

Marianne Vos heeft vrijdag de eerste etappe in de Ronde van Noorwegen gewonnen. Op een licht glooiende aankomst in het Noorse plaatsje Mysen bleef de renster van WaowDeals de Zweedse Emilia Fahlin (Wiggle High5) nipt voor. De Amerikaanse Coryn Rivera van Team Sunweb werd derde. De 31-jarige Vos start door haar zege in de openingsetappe zaterdag in de leiderstrui in de tweede etappe van de driedaagse koers. Na een moeizaam eerste deel van het seizoen, vol blessures, benadert de meervoudig olympisch en wereldkampioene dit najaar weer haar oude topvorm. Afgelopen maandag schreef Vos voor de derde keer de Crescent Vargarda op haar naam, een eendaagse wedstrijd die meetelt voor de WorldTour. Vorig jaar pakte ze ook al de eindzege in de Ronde van Noorwegen. (ANP)