Voetbal

Knieblessure houdt De Bruyne drie maanden aan de kant

Kevin De Bruyne is voor drie maanden uitgeschakeld. Volgens zijn club Manchester City heeft de Belgische middenvelder afgelopen week op een training zijn kniebanden beschadigd. Hij hoeft geen operatie te ondergaan. De Bruyne miste in 2016 twaalf wedstrijden van Manchester City door een blessure aan dezelfde rechterknie. De 27-jarige Belg was in het afgelopen seizoen van grote waarde voor zijn ploeg met twaalf treffers en 21 assists. City moet De Bruyne onder meer missen tijdens duels met Liverpool, Tottenham Hotspur en Manchester United. De kampioen is goed aan het nieuwe seizoen begonnen. In de strijd om het Community Shield, de Engelse Supercup, werd bekerwinnaar Chelsea met 2-0 verslagen. Ook de eerste competitiewedstrijd, zondag bij Arsenal, leverde een zege van 2-0 op. (ANP)