Thuiskok

Tonijnburger

Eigenlijk is rauwe tonijn onevenaarbaar, maar variatie in eten is ook een groot goed. Daarom sluiten we deze week af met een tonijnburger met sojasaus, wasabi en taugé.

Snijd de tonijn in kleine stukken. Rasp met een fijne rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de tonijn met de lente-ui, het eiwit en een halve theelepel limoenrasp in een keukenmachine en pulseer een aantal keer tot een gehaktachtig mengsel. Schep het mengsel uit de keukenmachine in een kom en kneed de panko erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er met je handen twee burgers van.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 6 minuten aan beide zijden bruin. Haal ze uit de pan en veeg de pan schoon met keukenpapier. Giet de sojasaus in de pan en bak de tonijnburgers aan beide kanten in de sojasaus tot ze een mooi donker kleurtje krijgen. Ze krijgen hierdoor ook een beetje zoute buitenkant. Meng in een kommetje de wasabipasta met de mayonaise en 2 theelepels limoensap. Snijd de boterhammen doormidden. Verdeel het groene gedeelte van het paksoiblad over de helften en leg daarop een plukje taugé. Leg de tonijnburgers erop, besmeer met de wasabimayo en garneer met de plakjes radijs. Dek de burgers af met de andere helft van de boterhammen.