Luchtvaart

FNV bereidt nieuwe acties voor na vruchteloos overleg met Ryanair

Vakbond FNV is naar eigen zeggen met lege handen teruggekomen uit Dublin, waar met de Ierse prijsvechter Ryanair over betere arbeidsvoorwaarden voor cabinepersoneel werd onderhandeld. De bond doet nog een laatste voorstel onder dreiging met acties. „Ryanair weet al dat er een ultimatum aankomt”, aldus FNV. Ryanair deed volgens FNV geen concrete voorstellen en nam alleen in overweging om verder te onderhandelen over mogelijke invoering van het Nederlandse arbeidsrecht vanaf 2022, mits alle werknemers daarvoor zouden kiezen. FNV bestempelde dit als „gebakken lucht”. Op 22 augustus komen FNV-leden bijeen om over vervolgstappen te praten. Elders in Europa probeert het ontevreden personeel nu via aandeelhouders van Ryanair een oplossing te vinden voor het slepende conflict over arbeidsvoorwaarden. (ANP)