Luchtvaart

Piloten KLM verwerpen voorstel en dreigen met stakingen

Piloten van de KLM dreigen te gaan staken. Een cao-voorstel van pilotenvakbond VNV (3.500 leden) werd niet door KLM geaccepteerd. Welke acties de VNV nu gaat voeren is nog niet duidelijk, werkonderbrekingen behoren tot de mogelijkheden. In plaats van het VNV-voorstel te accepteren, kwam de KLM met een tegenbod. Daarin stonden maatregelen om de werkdruk te verlichten, het laatste breekpunt in de gesprekken. KLM denkt die werkdruk te kunnen verlichten per november, de VNV eist dat dat per direct gebeurt. De cao-onderhandelingen zitten sinds mei vast. Toen werd er een principe-akkoord bereikt, maar VNV-leden wezen dat bod af. Het zou voor het eerst sinds 1995 zijn dat KLM-piloten staken. (NRC)

Nieuwe topman kan zaken doen pagina E6