Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Rohingya vluchtelingen in de buurt van Cox's Bazar in Bangladesh.
Rohingya vluchtelingen in de buurt van Cox's Bazar in Bangladesh. Hannah McKay/Reuters
 1. De Iraakse spion die infiltreerde in een IS-cel

  Foto’s van door IS gedode kinderen motiveerden Irakees Harith al-Sudani te infiltreren in een IS-cel. Als spion verijdelde hij samen met de Iraakse geheime dienst bijna vijftig bomaanslagen. The New York Times vertelt zijn heldhaftige en huiveringwekkende verhaal. Tip van redacteur Jolanda van de Beld.

 2. De vriendschap van een ex-gevangene en zijn bewaker

  Op de Amerikaanse marinebasis Guantánamo Bay worden sinds 2002 terreurverdachten vastgehouden. Een van hen kwam na 14 jaar – en zonder ooit aangeklaagd te zijn – vrij. Zijn voormalige bewaker zocht hem op. Een mooi verhaal van NPR over vriendschap in donkere tijden, vindt redacteur Titia Ketelaar.

 3. Het verhaal van een gezichtstransplantatie

  Redacteur Arjan de Jongh tipt een fotoverhaal van National Geographic over Katie, die zichzelf in het gezicht schoot en ruim drie jaar nadien een gezichtstransplantatie kreeg. Let op: de beelden zijn niet makkelijk om naar te kijken.

 4. Facebook verliest strijd tegen hate speech in Myanmar

  Twee Reuters-journalisten zitten al maanden in de cel in Myanmar. Ze zijn opgepakt vanwege hun berichtgeving over de Rohingya-crisis. Hun collega’s blijven intussen goed werk doen, zag correspondent Annemarie Kas. Zoals met dit verhaal over hoe Facebook probeert de hate speech tegen Rohingya tegen te gaan.

  Lees hier: Hatebook
 5. Zit de Chinese overheid achter een golf van kunstroven?

  Musea in heel Europa worden sinds enkele jaren geteisterd door professionele inbraken. Steeds gaat het om zeer specifieke kunstwerken die in koloniale tijden uit China zijn geroofd. GQ onderzoekt een gewaagd gerucht: is het de Chinese overheid die zo erfgoed terugclaimt? Tip van redacteur Matthijs Valent.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.