In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Militairen van het Paraguayaanse leger, een van hen met een slang om zijn nek, tijdens een militaire parade in de hoofdstad Asuncion, waar Mario Abdo Benitez woensdag werd ingezworen als nieuwe president.
Marcos Brindicci/Reuters
Bij het instorten van de Morandibrug in Genua kwamen zeker 38 mensen om. Zo'n 20 mensen worden nog vermist.
Foto Stefano Rellandini/Reuters
De ingestorte Mornadibrug in Genua gezien vanuit de onder de brug gelegen appartementen. Volgens experts moeten honderden bruggen, tunnels en viaducten in Italië dringend gecontroleerd worden, omdat ze vaak niet naar behoren zijn onderhouden. De nog nieuwe Italiaanse regering zoekt ondertussen naar een zondebok en legt de schuld bij voorgaande regeringen en het bedrijf Autostrade, dat verantwoordelijk is voor wegbeheer.
Foto Marco Bertorello/AFP
Norma Romero, leider van 'Las Patronas', geeft eten aan migranten aan boord van de trein die bekend staat als 'La Bestia' (Het Beest). Leden van Las Patronas, een groep die bestaat uit twaalf vrouwen, wachten elke dag op de goederentrein waar veel migranten op meeliften tijdens hun reis door Mexico noordwaarts naar de VS. Ze delen eten en water uit.
Ronaldo Schemidt/AFP
Een erewacht neemt deel aan een ceremonie om de 73e Onafhankelijkheidsdag van Indonesië te vieren bij het presidentiële paleis in Jakarta, Indonesië
Beawiharta/Reuters
Een begrafenisceremonie voor een van de slachtoffers van een bomaanslag in Kabul afgelopen donderdag.
Omar Sobhani/Reuters
Slachtoffers van seksueel misbruik en hun familieleden reageren geëmotioneerd tijdens de persconferentie van de openbaar aanklager in de staat Pennsylvania. Meer dan duizend kinderen in de Amerikaanse staat werden misbruikt door katholieke priesters, zo bleek dinsdag. De grand jury die het rapport opstelde heeft bewust geen detail onvermeld gelaten: "Wij zijn ziek van alle misdaden die ongestraft en zonder verhaal zijn begaan."
Foto Matt Rourke/AP
Mensen op een motorfiets rijden langs beschadigde gebouwen in Homs, Syrië. Het Russische ministerie van Defensie liet woensdag weten zich te gaan inzetten voor de wederopbouw van Syrië en de terugkeer van vluchtelingen.
Sergei Grits/AP
De Zambiaanse zuster Clara loopt langs schoenen die tentoongesteld staan voor Westminster Cathedral in Londen. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de oproep van Paus Franciscus aan wereldleiders om zich te houden aan afspraken over de opvang van migranten en vluchtelingen.
Ben Stansall/AFP
Tijdens het jaarlijkse 'skûtsjesilen' in Friesland nemen traditionele Friese boten het tegen elkaar op in verschillende zeilwedstrijden.
Siese Veenstra/EPA
De 91-jarige adjudant b.d. Willem Kerrebijn bij het Indisch Monument in Den Haag, waar woensdag de slachtoffers werden herdacht van de Japanse bezetting van voormalig Nederlands-Indië in de Tweede Wereldoorlog.
Bart Maat/ANP
Een Nepalese politieagent controleert een snelkookpan, waarvan wordt gedacht dat het een geïmproviseerde bom is, in Lalitpur Nepal. Het bleek vals alarm.
Navesh Chitrakar/Reuters
De Palestijnse visser Mouad Abu Zeid repareert zijn boot, die gemaakt is van 700 lege plastic flessen. De zelfgemaakte boot stelt hem in staat zo'n zeven tot acht kilo vis per dag te vangen.
Foto Said Khatib/AFP
Een familie komt respect betuigen bij jizo standbeelden bij een tempel in Ogano, ten noordwesten van Tokio. De 15.000 standbeelden die bij de boeddhistische Jizoji tempel staan, zijn gewijd aan de zielen van diegenen die jong zijn gestorven.
Behrouz Mehri/AFP
De karkassen van gescalpeerde wilde honden hangen aan een boom in Queensland, Australië. De lokale overheid betaalt voor de scalp van elke wilde hond, in een poging de populatie laag te houden en zo het vee te beschermen tegen de roofzuchtige dieren.
Foto Dan Peled/EPA