Witte Huis

Trump ontzegt oud-CIA-directeur toegang tot gevoelige informatie

President Trump heeft de veiligheidsmachtiging, security clearance, van voormalig CIA-directeur John Brennan ingetrokken. Brennan heeft nu geen toegang meer tot gevoelige en vertrouwelijke informatie. Dat maakte woordvoerder van het Witte Huis Sarah Sanders woensdag bekend. Volgens het Witte Huis heeft Brennan zijn speciale status misbruikt om de regering van Trump in een kwaad daglicht te stellen. De beslissing komt kort nadat Brennan de president fel bekritiseerde op Twitter. Daar schreef de oud-CIA-directeur onder meer dat Trump „nooit zal inzien wat het is om een fatsoenlijk, goed en oprecht persoon te zijn”. Het was niet de eerste keer dat Brennan forse kritiek uitte; sinds het aantreden van Trump in 2016 heeft Brennan zijn presidentschap meerdere keren in twijfel getrokken. (NRC)