Verzekeraars

Miljoenenwinsten voor NN, Aegon en Achmea

Verzekeraars NN, Aegon en Achmea presenteerden donderdag nette kwartaalwinsten. NN boekte 463 miljoen euro nettowinst, tegenover 240 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Ook verhoogde NN het dividend voor beleggers. Bij Aegon kwam de nettowinst uit op 491 miljoen euro, tegenover 907 miljoen een jaar eerder. Die daling werd veroorzaakt door een verlies op de verkoop van de Ierse activiteiten. De kapitaalpositie verbeterde en het dividend werd eveneens verhoogd. Aegon gaf volgens persbureau ANP aan dat het gaat kijken naar overnames, bijvoorbeeld van Vivat: het oude SNS Reaal. De koers van NN en Aegon schoot bij opening van het Damrak enkele procenten omhoog. Bij Achmea daalde de winst met 22 procent naar 133 miljoen euro. De daling werd hoofdzakelijk veroorzaakt door stormschades. (NRC)