Toezichthouder

‘Dagvaarding Tesla om tweets topman Musk’

De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een dagvaarding gestuurd naar Tesla over de tweet van topman Elon Musk dat hij het bedrijf van de beurs wil halen en dat de financiering rond is. Dat meldden Amerikaanse media op basis van ingewijden. Een dagvaarding betekent dat de SEC een formeel onderzoek is begonnen naar de zaak. Musk overtrad mogelijk beursregels – als blijkt dat zijn opmerking over financiering niet volledig klopt en kan dan schuldig zijn aan fraude en koersmanipulatie. Tesla en de SEC wilden geen commentaar geven op het bericht. De koers van Tesla daalde met 3 procent na de berichtgeving. Verschillende investeerders noemen de tweets van Musk misleidend en een ‘kernaanval’ bedoeld om shortsellers (mensen die speculeren op koersdalingen) uit te schakelen. (ANP)