Sanctie

Twitter schorst alsnog account van complotdenker Alex Jones

De Amerikaanse complotdenker Alex Jones, oprichter van de controversiële maar drukbezochte website InfoWars, is alsnog geschorst door Twitter. Hij mag een week lang niets plaatsen of delen. Twitter is een van de weinige plekken waar Jones nog welkom was. Hij heeft er bijna 900.000 volgers. De sanctie is ingesteld omdat Jones linkte naar een video waarin hij opriep tot geweld. In het filmpje zegt hij dat mensen hun geweren klaar moeten maken om te gebruiken tegen journalisten. Jones werd eerder geweerd van YouTube, Facebook, Spotify, Apple, Pinterest en Vimeo. Twitter-topman Jack Dorsey kreeg veel kritiek omdat hij Jones nog wel toeliet op de site. Jones beweert onder meer dat de terreuraanslagen van 11 september 2001 en schietpartijen op scholen in scène zijn gezet door de regering. (NRC)