Luchtvaart

Schiphol uur plat door storing luchtverkeersleiding

Het vliegverkeer van en naar Schiphol heeft woensdagmiddag ongeveer een uur platgelegen door een storing bij de Luchtverkeersleiding. Daarna werd eerst het vertrekkend verkeer weer opgestart. Korte tijd later konden er ook weer toestellen landen, meldde Schiphol. Er was sprake van een storing in het communicatiesysteem tussen de Luchtverkeersleiding (LVNL) en de piloten. De LVNL doet onderzoek naar de oorzaak van de storing en benadrukt dat de veiligheid niet in het geding is geweest. Vliegtuigen die op het moment van de storing in het Nederlandse luchtruim vlogen, konden gewoon landen door gebruik van een back-up van het communicatiesysteem. Andere luchthavens in Nederland hadden vrijwel geen last van de storing. Op Schiphol zelf hadden reizigers tot in de avond last van vertragingen. (ANP)