Lightrailverbinding

Hoekse Lijn-metro mag verlengd tot aan strand

De nieuwe metrolijn naar Hoek van Holland mag worden doorgetrokken tot vlak bij het strand. Dat heeft de Raad van State, de hoogste bestuursrechter, woensdag bepaald. Omwonenden maakten bezwaar: ze vrezen geluidsoverlast, trillingen en dat hun woningen minder goed bereikbaar worden. Maar de Raad van State heeft die bezwaren afgewezen. Volgens de raad is het verkeer en vervoer nu op drukke stranddagen overbelast en zijn pendelbussen geen alternatief. Het voordeel van een halte aan zee is dat strandgasten niet hoeven over te stappen of te lopen. Het bestaande eindstation van de Hoekse Lijn ligt nu op zo’n 1.200 meter afstand van zee. De Hoekse Lijn wordt omgebouwd van een trein- naar een lightrailverbinding. De aanleg is vertraagd. De oplevering is nu gepland voor eind 2018, het laatste stuk naar het strand moet in 2021 af zijn. (NRC)