Halfjaarcijfers

Rabobank verstrekt meer leningen, winst omhoog

Geholpen door de goed draaiende Nederlandse economie heeft Rabobank in de eerste helft van dit jaar bijna 1,7 miljard euro nettowinst geboekt, een stijging van 12 procent vergeleken met een jaar geleden. De stijging komt door zowel hogere inkomsten als lagere kosten. De stijging in de inkomsten werd gedreven door de groei in kredietverlening, met in het bijzonder meer leningen aan kleinere bedrijven. Verder heeft Rabobank 37 miljoen euro aan de winst kunnen toevoegen uit de stroppenpot voor wanbetalers die niet werd aangesproken. Een negatief punt was het dalende marktaandeel in de Nederlandse hypotheekmarkt, een belangrijke inkomstenbron, van 22 naar 20 procent. Doordat klanten ook extra aflosten op bestaande hypotheken daalde de hypothekenportefeuille tot een kleine 192 miljard euro. (NRC)