In beeld

Een zomer vol fotogeniek nieuws

Anti-terreurhonden, airbuswalvissen en vrolijke varkentjes vlogen door de lucht: deze zomer zorgde voor veel mooie plaatjes.

Ashrita Furman, de man met de meeste Guinness World Records op zijn naam, probeerde op 17 juli een nieuw record te vestigen. Het lukte! Hij sneed in één minuut 26 watermeloenen doormidden op zijn buik.
Foto Brendan McDermid/Reuters
In de buurt van het beroemde Flatirongebouw op Fifth Avenue in New York City ontplofte op 19 juli een stoomleiding met daarin kankerverwekkende asbest. De stoomwolk reikte tot tien verdiepingen hoog en bijna vijftig gebouwen moesten ontruimd. Vijf mensen raakten lichtgewond.
Foto Justin Lane/EPA
Diezelfde dag maakte in Frankrijk de Airbus 'BelugaXL' zijn eerste vlucht. Het nieuwe gigantische vrachtvliegtuig steeg op vanaf vliegveld Toulouse-Blagnac in het zuiden van Frankrijk.
Foto Eric Cabanis/AFP
Deze zomer werd ook de laatste hand gelegd aan deze Chinese wolkenkrabber. Met vanaf 108 meter hoogte vallend water heeft het Liebian International Building in Guiyang de "hoogste kunstmatige waterval", aldus de eigenaar.
Foto via AFP
Het Vinyl Museum in Tokyo is speciaal ontworpen voor jonge vrouwen die 'bijzondere' foto's van zichzelf willen (laten) maken voor op hun socialmedia-accounts.
Foto Kim Kyung-Hoon/Reuters
De Zwitserse yogadocent Emilien Badoux balanceert op 2 augustus op de top van de Mont Fort (3.329 meter hoog) in de Zwitserse Alpen.
Foto Jean-Christophe Bott
En ook in de Amerikaanse staat Georgia heeft men het yoga-virus te pakken. Maar dan met wel heel bijzondere partners. De yogaklas waarin puberende Nigeriaanse dwerggeiten worden ingezet, is daar razend populair.
Foto Erik S. Lesser
Een Indonesische anti-terreur eenheid, inclusief honden, neemt deel aan een veiligheidsdrill op de plek waar de Aziatische Spelen vanaf zaterdag gehouden zullen worden.
Foto Imam Malik/AFP
Op 28 juli schoot personeel van een Noors cruiseschip een ijsbeer dood, nadat deze het vaartuig zou hebben aangevallen. Een gids raakte daarbij gewond, aldus de Noorse autoriteiten.
Foto via Reuters
Een toeristenboot vaart langs een 12 meter hoge plastic walvis in het Belgische Brugge. De installatie is gemaakt van ongeveer vijf ton plastic afval dat uit de Stille Oceaan werd gevist, om de gevaren van zwerfplastic in zee te benadrukken.
Stephanie Lecocq/EPA
De nieuwe Cau Vang-brug in de Ba Na-heuvels in de buurt van de Vietnamese stad Da Nang. De 150 meter lange 'Gouden Brug' is op meer dan 1.400 meter boven zeeniveau gebouwd en kostte naar schatting zo'n 2 miljard dollar (bijna 1,8 miljard euro).
Foto Ha Tien Anh/EPA
In het Chinese Harbin kwamen twee auto's plotseling onder de grond terecht toen het asfalt wegzonk en er een gat ontstond. Volgens lokale media bleven de inzittenden ongedeerd.
Foto via Reuters
De United Launch Alliance Delta IV Heavy-raket gefotografeerd met lange sluitingstijd. De raket werd naar de zon gelanceerd om daar, met de Parker Solar Probe, metingen te verrichten.
Foto Bill Ingalls/NASA via AFP
Een deelnemer aan de de 'Bison race', een pittige hardloopwedstrijd in de buurt van het Wit-Russische Minsk. In de 'Bison race' zijn verschillende natuurlijke en kunstmatige obstakels opgenomen.
Foto Tatyana Zenkovich/AP
Een 'vliegend' varken bij de Queensland Royal Exhibition Show in Brisbane, Australië. De biggetjes springen met een aanloopje vanaf zo'n twee meter hoogte het water in.
Foto Dave Hunt/Reuters
Een man laat een bionische vliegende hond zien in de Chinese hoofdstad Peking,
Foto Jason Lee/Reuters
Kinderen poseren op een gigantische waterlelie tijdens een jaarlijks terugkerend leliezitevenement in Taipei, Taiwan.
Foto Tyrone Siu/Reuters