In beeld

In Beeld: Aretha Franklin, de koningin van de Soul

Aretha Franklin is op 76-jarige leeftijd overleden in Detroit. De carrière van Franklin omspande meer dan zes decennia. Ze deelde het podium met George Michael, zong voor Barack Obama en als tiener al betoverde ze luisteraars aan de zijde van haar vader. Een fotoserie van een bewogen leven.
Portret van Aretha Franklin in 1969.
Foto AP
Aretha Franklin (l) samen met haar vader C.L. Franklin en zus Caroline.
Foto AFP
5 september 2011, Aretha Franklin tijdens een optreden in Detroit ter ere van Labor Day, een nationale feestdag in de Verenigde Staten.
Foto EPA/Jeff Kowalsky
19 april, 2017: Aretha Franklin treedt op bij de première van de documentaire 'Clive Davis: The Soundtrack of Our Lives' in New York.
Foto Charles Sykes/AP
Aretha Franklin in 1971.
Foto Kippa
Franklin bij een persconferentie in maart 1973. In dat jaar brengt ze twee singles uit die in de VS bovenaan de R&B-hitlijst belanden: 'Angel' en 'Until You Come Back to Me (That's What I'm Gonna Do)'.
Foto AP
Franklin tijdens een optreden in 2012. In november 2017 stond ze voor het laatst op het podium.
Foto Jose Luis Magana/AP
13 juni 1969, Aretha Franklin tijdens een optreden in Caesars Palace in Las Vegas.
Foto Reuters
In november 2009 krijgt Franklin van president George W. Bush de Presidential Medal of Freedom, de hoogste burgeronderscheiding die de Verenigde Staten kennen. Op deze foto hangt Bush haar de medaille om.
Foto Mandel Ngan/AFP
17 april 1978: Franklin komt met haar kersverse echtgenoot Glynn Turman aan bij een hotel in Los Angeles, waar het paar zijn huwelijksfeest gaat vieren. In 1984 zullen Franklin en Turman weer scheiden.
Foto Doug Pizac/AP
Toenmalig minister van Justitie Eric Holder (midden) en president Barack Obama luisteren op 27 februari 2015 naar Franklin, terwijl zij achter het spreekgestoelte op het ministerie van Justitie een lied ten gehore brengt,
Foto Yuri Gripas/AFP
In 1975 treedt Franklin op tijdens de 47ste uitreiking van de Oscars in Los Angeles.
Foto AP
8 juli 2005, Aretha Franklin zingt op de uitvaart van muzikant Luther Vandross.
Foto Ray Stubblebine/Reuters
30 augustus 1988: Aretha Franklin verschijnt op het podium bij de Britse zanger George Michael tijdens zijn Faith World Tour in Auburn Hills, in de VS. In 1987 hadden zij samen de hit 'I Knew You Were Waiting For Me' opgenomen.
Foto Rob Kozloff/AP
26 juli, 2010.
Foto Matt Rourke/AP