In beeld

Reddingswerkers zoeken nog steeds naar overlevenden in Genua

Bij het instorten van de Morandibrug in de Italiaanse stad Genua zijn zeker 39 doden gevallen. Terwijl de Italiaanse politici al zoeken naar zondebokken zoeken reddingswerkers naar overlevenden tussen het puin.

Reddingswerkers zoeken overlevenden in het puin nadat de Morandibrug in de Italiaanse stad Genua dinsdag over een lengte van 200 tot 300 meter instortte. Een dertigtal voertuigen is naar beneden gestort. Zeker 39 mensen kwamen bij het ongeluk om het leven.
Foto Luca Zennaro/AP
De reddingswerkzaamheden gingen de hele nacht van dinsdag op woensdag door. Zo'n 240 brandweermannen zochten samen met honden in het puin naar overlevenden. De minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini bedankte via Twitter de hulpverleners.
Foto Stefano Rellandini/Reuters
Een gewonde man praat met journalisten voordat hij de rampplek in Genua verlaat.
Foto Alexander Zemlianichenko/AP
Omstanders kijken naar de ravage die is ontstaan nadat de Morandibrug instortte. De Italiaanse premier Giuseppe Conte sprak dinsdagavond van “een serieuze wond voor Genua, Ligurië en Italië” en noemde het ongeluk “een enorme tragedie”.
Foto Piero Cruciatti/AFP
Reddingswerkers zoeken in het puin naar overlevenden. Dinsdag werden meerdere overlevenden uit het puin gehaald.
Foto Luca Zennaro/EPA
Hulpverleners hebben, net als na een aardbeving, honden ingezet om te zoeken naar slachtoffers in de puinhopen van de ingestorte brug. Zeker drie mensen werden dinsdag levend onder het puin vandaan gehaald.
Foto Luca Zennaro/EPA
Reddingswerkers hebben een lichaam geborgen. Er kwamen zeker 39 om het leven bij het instorten van de brug. Verwacht wordt dat het dodental nog verder oploopt.
Foto Massimo Pinca/Reuters
Over de ingestorte brug liep de autostrada A10. Ook een van de dragende pijlers, met een hoogte van 90 meter, stortte in.
Foto Luca Zennaro/EPA
Een vrouw wordt door een brandweerman ondersteund nadat ze de rampplek verlaat.
Foto Massimo Pinca/Reuters
Een helikopter vliegt over de rampplek. De reddingswerkzaamheden gaan voorlopig door.
Foto Federico Scoppa/AFP
Een vrachtwagen staat op nog geen tien meter van de plaats waar het wegdek is afgebroken. De chauffeur vertelde dat hij op de brug werd ingehaald door een auto waarna hij langzamer moest rijden. 'Op een gegeven moment trilde alles. De auto die ik voor me had is verdwenen, het leek alsof hij was opgeslokt door de wolken. Ik keek en ik zag de pijler van de brug naar beneden komen.' Hij liep geen fysieke verwondingen op en mocht na onderzoek in het ziekenhuis ’s middags al weer weg.
Foto Nicola Marfisi/ AP
Brandweermannen klimmen over de puinhopen van de ingestorte brug in de hoop overlevenden te vinden.
Foto Valery Hache/AFP
Een woordvoerder van de van de brandweer, Emanuele Giffi, zei dinsdagavond "niet op te geven tot elk slachtoffer in veiligheid is."
Foto Andrea Leoni/AFP
Een katholieke priester loopt in de buurt van de rampplek waar zeker 39 mensen om het leven kwamen.
Foto Valery Hache/AFP
Reddingswerkers zoeken naar overlevenden. Hoe de brug heeft kunnen instorten is nog niet bekend. Vooralsnog wordt er gesproken over een combinatie van gebrekkig onderhoud en noodweer ten tijde van de ramp.
Foto Flavio Lo Scalzo/AP
De Italiaanse minister van Transport Toninelli wijst voor de oorzaak van de ramp met de beschuldigende vinger naar de Autostrade per L’Italia, de beheerder van de Italiaanse wegen. “Als zij niet in staat zijn onze snelwegen te beheren, dan zal de staat dat doen.” De minister overweegt de vergunning van het bedrijf in te trekken na de ramp.
Foto Federico Scoppa/AFP
De reddingswerkzaamheden gaan voorlopig door. De verwachting is dat het dodental nog verder oploopt.
Foto Luca Zennaro/EPA
Brandweermannen inspecteren een deel van de ingestorte brug.
Foto Luca Zennaro/AP