Rechtszaak

Drie jaar cel voor Duits stel dat zoon opsloot en mishandelde op camping in Winterswijk

Een man en vrouw, allebei 35 jaar, zijn beiden veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, omdat zij hun destijds achtjarige zoon hebben opgesloten, mishandeld en verwaarloosd. Dat gebeurde op een camping in Winterswijk van 1 juni tot en met 22 juli 2017. De ouders bonden de jongen vast en snoerden zijn armen en benen vast met tiewraps. Ze schopten hem en gaven hem onvoldoende eten en drinken. Ook sloten zij het kind op in een kist. De zaak kwam aan het licht toen de sterk vermagerde jongen op de camping etend in de tent van andere gasten werd aangetroffen. Beide ouders komen uit Duitsland en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Ze hebben nog twee kinderen. De moeder bleek gesignaleerd te staan in Duitsland, omdat ze een celstraf moet uitzitten vanwege de mishandeling van haar oudste zoon uit een eerdere relatie. De rechtbank heeft aanwijzingen dat de mishandeling langer duurde, maar moest zich beperken tot de zeven weken in deze strafzaak. De aanklager had tegen beiden vijf jaar cel geëist. De jongen woont nu in een pleeggezin. (ANP)