Personeelstekort Politie hoopt op honderd extra persoonsbeveiligers in 2020

De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) moet tegen het einde van 2020 honderd extra beveiligers krijgen. Zo hoopt de politie een einde te maken aan het personeelstekort. De DKDB, de politie en het ministerie van Justitie werden het onlangs eens over te treffen maatregelen, schrijft de politie dinsdag. Zo wordt het makkelijker om nieuwe beveiligers voor de dienst te werven, zowel agenten als mensen die niet bij de politie werken. Geïnteresseerden zonder politiediploma maar met relevante werkervaring – politievakbond ACP noemt defensie of marechaussee – kunnen „onder voorwaarden” solliciteren; binnen zeven jaar moet wel een politiediploma op zak zijn. De DKDB beveiligt onder meer leden van het Koninklijk Huis, diplomaten en bedreigde prominenten zoals Kamerleden. (NRC)