Kunstenaars aan zee

Fotograaf David van Dam trekt deze zomer naar de Haagse stranden, en brengt de mensen die er werken in beeld.

Foto David van Dam

Piet van der Ven is al 81, maar is elke week nog in het museum Beelden aan Zee in Scheveningen te vinden. Hij onderhoudt en restaureert de beelden van het museum, dat zich uitsluitend op beeldhouwkunst richt. Er staan bijna 700 beelden. Van der Ven werkt er sinds het museum geopend werd, in 1994.

„Het is heerlijk”, vertelt Van der Ven, „om dingen te restaureren waarvan anderen zeggen: dat is niet meer te redden.” Ook buiten zijn werk voor het museum is hij veel met kunst bezig. „Ik doe van alles: ik teken, schilder, beeldhouw, maak stalen sculpturen. Ik vind het allemaal zalig.” Aan stoppen moet hij absoluut niet denken. Van der Ven grapt: „Want als je er eenmaal mee uitscheidt...”