Queen of Soul

Legendarische soulzangeres Aretha Franklin ernstig ziek

‘Queen of Soul’ Aretha Franklin (76) is ernstig ziek. Amerikaanse media meldden maandag dat vrienden en familie zich verzamelden rond haar ziekbed om afscheid te nemen. Eerder dit jaar moest Franklin, die in de jaren 60 wereldberoemd werd met nummers als Respect, Think, en (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, al concerten annuleren. In 2017 kondigde Franklin haar pensioen aan en zei ze alleen nog incidenteel op te treden. Haar laatste concert was afgelopen november, op het benefietgala ter ere van het 25-jarige jubileum van de Elton John Aids Foundation. Franklin wordt gezien als een van de grootste zangeressen ter wereld. Ze ontving naast vele andere onderscheidingen achttien Grammy Awards. In 1987 werd ze als eerste vrouw opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. (NRC)