Mogelijk aanslag

Voetgangers gewond bij aanrijding bij parlementsgebouw Londen

Bij het Britse parlementsgebouw in Londen zijn dinsdagmorgen twee voetgangers gewond geraakt doordat ze werden aangereden door een auto. Ze verkeren niet in levensgevaar, aldus de Londense ambulancedienst. De auto kwam tot stilstand tegen een veiligheidsbarrière, zegt de politie. De bestuurder is uit het voertuig gehaald en opgepakt. De Londense politie beschouwt de aanrijding als een terroristisch incident. De zaak wordt onderzocht door de antiterreurafdeling. Twee ooggetuigen zeggen tegen de BBC dat de aanrijding volgens hen leek op een opzettelijke actie. Volgens de politie is de dader een man van eind twintig. De politie gaat er vanuit dat de man de enige inzittende was. Vorig jaar waren er twee aanslagen in Londen, waarbij in totaal dertien mensen om het leven kwamen. (NRC)