Evenementen

Ticketmaster stopt met doorverkoopsite Seatwave

Ticketmaster stopt met hun doorverkoopsite Seatwave, waar kaartjes voor concerten, festivals en andere evenementen veelal voor een (veel) hogere prijs worden aangeboden. Ticketmaster, zelf de primaire verkoper van onder meer concertkaarten, schrijft nu: „We begrijpen dat je het zat bent dat anderen de tickets voor je neus wegkapen en doorverkopen voor veel te hoge prijzen.” Het bedrijf start een nieuwe „ticketmarktplaats” waar kaartjes tegen de originele prijs of voor minder kunnen worden aangeboden. De site wordt begin 2019 gelanceerd. Fans kunnen dan via hun Ticketmaster-account kaartjes kopen en verkopen.

In Nederland geniet Seatwave minder bekendheid dan de grote concurrent Ticketswap. Op Ticketswap kunnen kaartjes maximaal 20 procent duurder zijn dan de originele prijs, terwijl er op andere doorverkoopsites geen maximum geldt. Cijfers over hoeveel mensen Seatwave gebruiken deelt Ticketmaster niet.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) onderzocht twee jaar geleden of Ticketmaster direct kaartjes doorsluisde aan Seatwave, waar de prijzen vervolgens over de kop gingen. De ACM vond daar geen bewijs voor en concludeerde dat de hoge prijzen veroorzaakt worden door de enorme vraag en het geringe aanbod. (NRC)