Ajax naar play-offs van Champions League

Met 3-0 was de Amsterdamse club thuis veel sterker dan Standard Luik.

David Neres scoort voor Ajax de 3-0 tegen Standard Luik.
David Neres scoort voor Ajax de 3-0 tegen Standard Luik. Foto ANP

Ajax heeft de play-offs bereikt van de voorronden van de Champions League. Het elftal van trainer Erik ten Hag was in de uitverkochte Johan Cruijff Arena veel sterker dan Standard Luik: 3-0. De ploegen hielden elkaar vorige week nog op 2-2 in België.

Klaas-Jan Huntelaar opende in de dertigste minuut de score. Daarna troffen ook Matthijs de Ligt (34ste minuut) en David Neres (46ste minuut) nog doel.

Dinamo Kiev is de tegenstander van Ajax in de play-offs. Het eerste duel wordt volgende week woensdag in Amsterdam afgewerkt, de return een week later in Oekraïne. De winnaar van die dubbele ontmoeting mag in de groepsfase van de Champions League uitkomen. (ANP)