Verenigde STaten

Vliegveldemployee steelt vliegtuig, stijgt daarmee op en stort ruim een uur later neer

Foto AFP

Een 29-jarige man heeft vrijdagavond een leeg passagiersvliegtuig gestolen op de internationale luchthaven van de Amerikaanse stad Seattle en is daarmee opgestegen. Het Bombardier-toestel met 76 zitplaatsen verongelukte ruim een uur later op een dun bevolkt eilandje. De man, Richard Russell, die werkzaam was bij het grondpersoneel, kwam daarbij om. Meteen na zijn opstijgen werd het vliegveld gesloten en zetten militaire vliegtuigen de achtervolging in. Waarom de man tot zijn daad kwam, is onduidelijk. Uit contacten met de luchtverkeersleiding bleek volgens betrokkenen niet dat hij kwade bedoelingen had, maar mogelijk was hij suïcidaal. Russell leek verrast over zijn succesvolle take-off, en wist niet hoe hij het toestel moest bedienen. (AP, Reuters)