Syrië

Ontploffing in wapendepot kost zeker 39 mensen het leven

Bij een ontploffing van een wapendepot in de Syrische provincie Idlib zijn zondag zeker 39 mensen om het leven gekomen, onder wie twaalf kinderen. Dat schrijft het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, dat vanuit het Britse Coventry bericht over de Syrische oorlog. Het is nog onbekend wat de explosie in de stad Sarmada veroorzaakt heeft. De Witte Helmen, een reddingsorganisatie die in rebellengebied opereert, zoekt onder het puin naar slachtoffers. Vijf overlevenden zijn in veiligheid gebracht. Volgens het Observatorium behoorde het depot toe aan Hayat Tahrir al-Sham, een afsplitsing van de Syrische tak van Al-Qaeda. Idlib is de laatste grote provincie die nog door rebellen wordt beheerst. Het grootste deel van de regio is in handen van Hayat Tahrir al-Sham. (NRC)