Ruim driehonderd gewonden in Spanje na instorting promenade

Een deel van de haven stortte in tijdens de afsluiting van een drukbezocht festival in Vigo.

Brandweerlieden zoeken tussen het puin van het podium naar slachtoffers.
Brandweerlieden zoeken tussen het puin van het podium naar slachtoffers. Foto Salvador Sas/EPA

Op een festival in het Spaanse Vigo zijn zondagnacht 377 gewonden gevallen door het instorten van een houten promenade. Een deel van de festivalgangers viel in het zeewater, meldt persbureau Reuters.

De houten promenade van driehonderd vierkante meter in de haven van de noord-westelijke stad begaf het iets na middernacht tijdens het afsluitingsconcert van het O Marisquiño-festival. Het bouwwerk bezweek waarschijnlijk door overbelasting en constructieproblemen, aldus de lokale havenautoriteit. Duikers zochten zondagnacht met hittegevoelige camera’s naar eventuele slachtoffers, maar vonden niemand. De burgemeester van de Spaanse stad kondigde een onderzoek aan naar de oorzaak van het ongeval.

De haven van Vigo vormde het centrale punt van het driedaagse festival dat zondag eindigde. Op het festival, sinds 2001 een viering van stedelijke cultuur en sport, komen jaarlijks zo’n 160.000 mensen af. Er werden ook wedstrijden verreden voor de wereldkampioenschappen skateboard en bmx.