Manchester

Tien gewonden bij schietpartij op Caraïbisch carnavalsfestijn

Bij een schietpartij in de Noord-Engelse stad Manchester in de nacht van zaterdag op zondag zijn ten minste tien mensen gewond geraakt, onder wie twee kinderen. Sommige gewonden zijn er ernstig aan toe. Het incident had plaats tijdens een straatfeest, dat deel uitmaakte van een jaarlijks Caraïbisch carnaval in de wijk Moss Side. Over de schutter en zijn motieven is nog niets bekend. De politie verklaarde de zaak echter te beschouwen als een poging tot moord.

Groot-Brittannië is de laatste maanden opgeschrikt door een toename in gewelddadige incidenten. Dat heeft geleid tot de roep om strenger optreden van de overheid. In Manchester was de politie naar eigen zeggen al enkele minuten na het begin van de schietpartij ter plekke. (AP, BBC)