Engeland

Manchester City start met zege in topper tegen Arsenal

Manchester City heeft zich in de eerste speelronde in de Premier League niet laten verrassen. De regerend landskampioen won zondag de topper tegen Arsenal in Londen met 2-0. De doelpunten kwamen op naam van Raheem Sterling en Bernardo Silva. Bij beide treffers verzorgde Benjamin Mendy de assist.

Coach Pep Guardiola gaf aanwinst Riyad Mahrez bij City een basisplaats. Na een uur moest de Algerijn plaatsmaken voor de Belgische spelmaker Kevin De Bruyne, die door het WK in Rusland fysiek nog niet op topniveau is. Vorige week won City ook al het Community Shield, tegen FA Cup-winnaar Chelsea (2-0).

Bij Arsenal maakte Unai Emery zijn officiële debuut als trainer. De Spaanse coach is de opvolger van Arsène Wenger, die na bijna 22 jaar vertrok bij de ‘Gunners’.

Liverpool gaat na de eerste speelronde aan de leiding. Met Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk in de basis werd West Ham United op Anfield overklast: 4-0. Sadio Mané (tweemaal), Mohamed Salah en Daniel Sturridge verzorgden de productie voor de thuisploeg.

Chelsea startte met een 3-0 zege bij Huddersfield Town. De treffers kwamen op naam van N’Golo Kanté, Jorginho en Pedro. Bij Huddersfield Town deed Terence Kongolo de hele wedstrijd mee. (ANP)