Dode bij botsing tussen trein en auto in Scheemda

Het ongeluk vond plaats op een onbewaakte spoorovergang.

Persbureau Meter

In Scheemda (Groningen) is maandagochtend om 05.45 een automobilist om het leven gekomen bij een botsing met een trein. Dat bevestigt de politie. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren op het spoortraject Groningen-Nieuweschans is nog onduidelijk.

Het slachtoffer is een 78-jarige man uit Scheemda, zegt de politie uit Groningen op sociale media. Hij raakte zwaargewond bij de botsing en overleed later. De machinist - de enige inzittende van de trein - kwam volgens vervoerder Arriva met de schrik vrij en is opvang en nazorg aangeboden. De politie doet onderzoek.

Het treinverkeer is gestremd. Volgens de politie kan dat nog enkele uren tot de rest van de dag duren. Arriva laat weten dat er geen treinverkeer mogelijk is tussen Zuidbroek en Winschoten. Er zijn bussen ingezet.

Onbewaakt

Volgens de politie vond het ongeluk plaats bij één van de laatste onbewaakte spoorwegovergangen. ProRail bevestigt dat de overgang een Niet Actief Beveiligde Overweg, of NABO, betreft. ProRail startte begin 2017 een campagne om de onbewaakte spoorwegovergangen op te heffen.