Charity Awards

Charitatieve instellingen dingen voor het achtste achtereenvolgende jaar mee naar de NRC Charity Awards. Met dit initiatief wil NRC charitatieve organisaties in Nederland ondersteunen. Studenten van de Willem de Kooning Academie hebben dit jaar voor 22 door NRC geselecteerde goede doelen een advertentie gemaakt en een banner voor de site van NRC. In de krant presenteren ze zich één voor één op een dubbele pagina die NRC ter beschikking heeft gesteld.

Er is een vakjury en een publieksprijs. De winnende goede doelen ontvangen een gratis dubbele advertentie. U kunt een stem uitbrengen op www.nrccharityawards.nl.

Vandaag: Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en de bijbehorende ernstige complicaties, zoals oogaandoeningen, nierfalen en hart- en vaatziekten, te voorkomen en te genezen. Tot die tijd geven ze de ruim 1 miljoen Nederlanders met diabetes een betere kwaliteit van leven. Hiertoe werft het Diabetes Fonds gelden voor voorlichting en wetenschappelijk onderzoek. Via de NRC Charity Awards 2018 wil het Diabetes Fonds meer mensen bereiken, om samen de oplossingen die steeds meer in zicht komen werkelijkheid te laten worden. De studenten die de advertentie (p.18-19) maakten, zijn Dyon Kaleuwe en Ersem Ercil.