Afghanistan

Talibaan pogen oostelijke stad Ghazni te veroveren op regering

Voor de derde achtereenvolgende dag woedden er in de Oost-Afghaanse stad Ghazni zondag hevige gevechten. Bij pogingen van de Talibaan om de stad te veroveren op de regeringstroepen zijn volgens lokale bewoners al tientallen strijders gedood.

Talibaanstrijders probeerden zich onder meer meester te maken van het hoofdbureau van politie, het hoofdkwartier van de inlichtingendienst en andere overheidsgebouwen. Het regeringsleger kreeg steun van de Amerikaanse luchtmacht, die zeker vier aanvallen uitvoerde. Desondanks zouden de Talibaan inmiddels het grootste deel van de stad al in handen hebben.

Hoewel de Talibaan al jaren geen grotere stad in Afghanistan meer in handen hebben, proberen ze van tijd tot tijd toch een stad te veroveren. (Reuters, BBC)